Curly Girl Metodi XZ-tuotteilla

Curly Girl -metodin avulla voit korostaa luonnonkiharoitasi ja saat hiuksistasi kiiltävät ja terveen näköiset. Luo itsellesi upeat kiharat XZ-tuotteilla!

1. Aloitus: Final wash

Tee ensin viimeinen shampoopesu eli loppupesu (final wash) metodia haittaavien ainesosien poistamiseksi hiuksista sulfaattipitoisella XZ-shampoolla. Tämä tehdään vain kerran metodia aloittaessa.

2. Pese Low Poo- tai Co-Wash -menetelmillä

Tämän jälkeen hiuksia pestään Low Poo- tai Co-wash menetelmillä ja Curly Girl -metodin suosittelemilla hiustenhoitotuotteilla, joissa ei ole silikonia, sulfaatteja tai voimakkaita alkoholeja. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi XZ Persikkanektari Sulfaatiton Shampoo, XZ Natura Kauraöljy Palashampoo, XZ Natura Nokkosshampoo ja Omena Hoitoaine.

Selvitä hiukset pesun aikana käsin tai kammalla. Lisää sitten esimerkiksi XZ Persikkanektari Hoitoainetta hiuksiin varovasti puristaen noin 5 minuutin ajan. Hoitoainetta saa myös jäädä hieman hiuksiin huuhtelun jälkeen.

Lisää huuhtelun jälkeen XZ Hoitosuihketta tai XZ Energisoiva Hedelmä Hoitovoidetta märkiin hiuksiin. Suihkuta ja puristele sitten märkiin hiuksiin myös muotoilutuotteita, esimerkiksi XZ 4in1 Muotoilusuihketta tai XZ Hiusgeeliä.

3. Ploppaus

Siirry sitten ”ploppaus”-vaiheeseen: kuivaa hiukset hellästi puristaen mikrokuitupyyhkeeseen tai vanhaan T-paitaan (vältä froteepyyhkeitä, koska ne imevät kosteutta). Kieritä T-paita pään ympärille 5-30 minuutin ajaksi, jotta kihara pääsee muodostumaan paremmin. Voit myös lisätä muotoilutuotteet vasta tämän vaiheen jälkeen.

Anna hiusten kuivua itsestään tai käytä diffuuseria. Kun hiukset ovat täysin kuivuneet, lisää käsiisi muutama tippa XZ Kaura Hiusöljyä ja puristele kovuus pois hiuksista.

4. Freesaus

Viimeisenä vaiheena on freesaus: nuku yö hiukset ananaksella tai silkkihuivi pään ympärillä. Hoida aamulla kiharat kuntoon suihkuttamalla hiuksiin hoitosuihketta Suklaa Vanilja Hoitosuihke tai Niiskuneiti Hoitosuihke. Voit myös puristella hiuksiin hieman lisää muotoilutuotteita vähentääksesi pörröisyyttä.