Vastuullisuus

XZ tarjoaa laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja hiustenhoitotuotteita. Tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa jo lähes 70-vuoden ajan.

Vastuullisuustemme pohjautuu taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen. Ympäristövastuussa olemme viime vuosina keskittyneet tuotannon ja kuljetusten ympäristövaikutusten pienentämiseen sekä vastuullisten pakkausratkaisujen kehittämiseen. 

Tuotekehitys ja tuotanto

Tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä. Tuotteemme valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tuotantolaitoksilla, jossa työllistämme 60 henkilöä.

Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Takeena toimintamme vastuullisuudesta on laatu- ja ympäristösertifikaatti. Lue lisää vastuullisuudesta Bernerillä: https://www.berner.fi/vastuullisuus/

Kierrätysohjeet

Miten kierrätät käytetyt shampoo- ja hoitoainepullot? Entä aerosolit ja tuubit? Katso ohjeet XZ-tuotteiden pakkausten kierrättämiseen.

Shampoot ja hoitoaineet

XZ-shampoot ja -hoitoaineet on pakattu kahteen eri muovilaatuun (HDPE ja PP). Jätteiden loppulajittelua helpottaa, että eri laatua olevat muovit on eroteltu toisistaan. Irrota korkki pullon varresta ja laita sekä pullo että korkki samaan muovinkeräysastiaan. 

Suihkepullot, hiusnaamiot ja öljyhoito

Irrota suihkepumppu tai korkki pullosta, ja laita ne muovinkierrätykseen. XZ hiusnaamioiden muovipurkit ovat samaa muovilaatua (PP). Irroita kansi ja purkki toisistaan, ja laita pakkauksen osat muovinkeräysastiaan. XZ Öljyhoitojen pahvipakkaus lajitellaan pahvinkeräykseen.

tuubituotteet

Tyhjät tuubipakkaukset voi lajitella sellaisenaan muovinkeräykseen. Jos muovinkeräystä ei ole saatavilla, käytä lajittelun vaihtoehtona energiajätettä, tai jos sitä ei ole saatavilla, sekajätettä.

Hiuskiinteet ja muotovaahdot

Lajittele täysin tyhjät aerosolipullot metallinkeräykseen. Suutinosaa ei tarvitse irrottaa. Laita suihkepumpun päässä oleva kupumainen korkki muovinkeräykseen. Aerosolipullot, joissa tuotetta on jäljellä, kuuluvat ongelmajätteeseen.