Vastuullisuus

XZ tarjoaa laadukkaita ja kotimaisia hiustenhoitotuotteita. Tuotekehityksemme sijaitsee Helsingin Herttoniemessä ja XZ-hiustenhoitotuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden-tehtaillamme, jossa työllistämme yhteensä noin 60 henkilöä, ja olemme Heinäveden suurin yksityinen työnantaja.

Tuotteet valmistetaan Heinävedellä 100 % :sti uusiutuvalla energialla. Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practice). XZ aerosolimuodossa olevat hiustenmuotoilutuotteet tulevat meille Ruotsista.

Vastuullisuustyötämme ohjaa Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen, ja kuulemme mielellämme näkemyksiänne vastuullisuutemme kehittämiseksi edelleen

Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat turvallisia ja ostamme raaka-aineet ensisijaisesti Suomesta ja Euroopasta. Tällä hetkellä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käytämme kotimaisia raaka-aineita ja sivuvirtoja aina, kun se on mahdollista. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja syventämään raaka-aineidemme alkuperään liittyvää läpinäkyvyyttä.

Valtaosa tuotteistamme on vegaanisia, lukuun ottamatta alla listattuja tuotteita, jotka sisältävät hunaja ja/tai lanoliinijohdannaista : XZ Niittyvilla Hoitoaine, XZ Niittyvilla Shampoo, XZ Suklaa-Vanilja Hoitoaine ja XZ Suklaa-Vanilja Hoitosuihke. XZ tuotteet eivät sisällä mikromuoveja.

Eläinkokeet

Kosmetiikkalainsäädännön vaatimuksia varten tehtävät eläinkokeet on EU:ssa kielletty maaliskuusta 2013. Berner Oy ei osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimuksia varten.

Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä.

Palmuöljy

Emme Bernerillä käytä palmuöljyä sellaisenaan raaka-aineena. Palmuöljyä kuitenkin käytetään yleisesti kosmetiikan raaka-aineiden valmistuksessa.  XZ-tuotteissa on käytetty raaka-aineita, joiden valmistuksessa on käytetty palmuöljyä.  XZ tuotteissa on myös paljon raaka-aineita, jotka on valmistettu ilman palmuöljyä joko muista luonnonöljyistä, luonnonpolymeereista, synteettisesti tai mineraalipohjaisista raaka-aineista.

Päätensidimme, Sodium Laureth Sulfate, suhteen olemme siirtyneet Mass Balance -laatuun vuoden 2019 alkupuolella. Muiden raaka-aineiden kohdalla siirrymme asteittain Mass Balance -laatuun.  Uusissa tuotteissamme pyrimme ostamaan vain Mass Balance -laatuisia raaka-aineita. Voit lukea lisää palmuöljyn käytöstä berner.fi:n Kysymyksiä ja vastauksia -osiossa https://www.berner.fi/vastuullisuus/kysymyksia-ja-vastauksia

Parabeenit

Parabeenit ovat yleisiä säilöntäaineita kosmetiikkatuotteissa, lääkkeissä ja elintarvikkeissa. Niiden riski aiheuttaa allergisia reaktioita on erittäin pieni. Bernerin valmistamat parabeeneja sisältävät tuotteet ovat käyttäjälle turvallisia.

Kosmetiikkalainsäädännön lähtökohtana on varmistaa tuotteiden turvallisuus kuluttajalle. Berner seuraa jatkuvasti lainsäädännön ja suositusten kehitystä tuotteiden turvallisuuden varmistamiseksi. Valtaosa XZ-hiustenhoitotuotteista eivät sisällä parabeeneja. Parabeeneja sisältävät XZ Aito hoitoaine, XZ Persikkanektari hoitoaine ja XZ Vanilla Cafe hoitoaine.

Pakkausmateriaalit

XZ-shampoiden ja -hoitoaineiden pullot tulevat Suomesta Askolasta. Pullojen tulpat tulevat Saksasta. XZ-hoitosuihkeen pullo tulee Hollannista. Pullojen etiketit painetaan suurimmaksi osaksi Suomessa, etikettien materiaali tulee Euroopasta

Pullojen ja tuubien kierrätys

XZ-shampoot ja -hoitoaineet on pakattu kahteen eri muovilaatuun
muovilaatuun (HDPE ja PP). Nämä muovimateriaalit pystytään kierrättämään muovinjatkokäsittelylaitoksilla. Myös XZ-tuubipakkaukset ja pumpulliset tuotteet soveltuvat myös muovinkeräykseen.

Aerosolipullojen kierrätys

Lajittele täysin tyhjät aerosolipullot metallinkeräykseen. Suutinosaa ei tarvitse irrottaa. Laita suihkepumpun päässä oleva kupumainen korkki muovinkeräykseen. Aerosolipullot, joissa tuotetta on jäljellä, kuuluvat ongelmajätteeseen.