Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneeet sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä XZ-tuotteista. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, voit olla yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Mitä tarkoittaa XZ Natura tuotteiden biohajoavuus?

Natura-sarjan tuotteiden biohajoavuus perustuu niiden sisältämien raaka-aineiden biohajoavuuteen. Raaka-aineiden biohajoavuus on testattu OECD testeillä. Vaikka tuotteet hajoavat biologisesti, vie se jonkin verran aikaa. Biohajoavia tuotteita suositellaan käytettäväksi paikassa, missä huuhteluvedet johdetaan viemäriin tai ne pääsevät imeytymään ensin maaperään, jolloin ravinteet jäävät maaperän kasvien ja eliöiden käytettäviksi. Tätä kautta vesistöihin päätyvät hajoamistuotteet ovat harmittomia.

Miksi XZ-tuotteilla ei ole täyttöpakkauksia?

Pakkausten vastuullisuus on meille tärkeää. XZ hiustenhoitotuotteet valmistetaan Heinäveden tehtaallamme, ja etsimme jatkuvasti ratkaisuja täyttöpakkausten käyttöönottoon.

Tällä hetkellä täyttöpussit valmistetaan pääosin sekoitemuovista, jonka jatkokierrättäminen ei ole mahdollista toisin kuin käytössämme olevien muovipakkausten. Tuotteen nykyinen pakkaus tulee meille kotimaisilta toimittajilta. Valitettavasti täyttöpussien osalta tarjolla ei juurikaan ole vielä läheltä tulevia ratkaisuja. Selvitämme asiaa toimittajiemme kanssa – toivottavasti löydämme pian ratkaisun toiveeseen.

Miten XZ tuotteiden purkit kierrätetään?

XZ shampoot, hoitoaineet ja suihkushampoot on pakattu kahteen eri muovilaatuun. Jätteiden loppulajittelua helpottaa, että eri laatua olevat muovit on eroteltu toisistaan. Irrota korkki pullon varresta ja laita sekä pullo että korkki samaan muovinkeräysastiaan. Jos muovinkeräystä ei ole saatavilla, pullon voi sellaisenaan lajitella ensisijaisesti energiajätteeseen ja toissijaisesti sekajätteeseen.

Mitä tarkoittaa sulfaatiton shampoo?

XZ:n Persikkanektari ja Natura Nokkosshampoo ovat sulfaatitomia shampoita, mistä johtuu niiden erilainen koostumus moniin muihin shampoisiin verrattuna. Sulfaatteja käytetään suurimmassa osassa markkinoilla olevista shampoista pesevänä aineosana, koska ne pesevät tehokkaasti ja vaahtoavat runsaasti, mitä yleensä shampoolta odotetaan. Jos on tottunut käyttämään sulfaatteja sisältäviä shampoita, niin sulfaatiton shampoo voi olla aluksi hämmentävää, koska se ei vaahtoa yhtä paljon. Myös pesuteho voi olla totuttua miedompi. Sulfaatittomat shampoot sopivat hyvin värjätyille hiuksille, koska sulfaatit kuluttavat hiusväriä.

Miksei kaikki raaka-aineet ole kotimaisia?

XZ suosii tuotteissaan mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Valitettavasti Suomessa ei kaikilta osin ole sellaista raaka-aineteollisuutta, että pystyisimme täältä kaikki hiustenhoitotuotteiden raaka-aineet hankkimaan.

Testataanko XZ-tuotteita tai raaka-aineita eläimillä?

Suomalaisena yrityksenä noudatamme EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää kosmetiikan eläinkokeet kaikissa tuotekehitys- ja tuotantoprosessin vaiheissa. XZ-tuotteita myydään pääosin Suomessa.