Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneeet sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä XZ-tuotteista. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, voit olla yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Miksi XZ-tuotteilla ei ole täyttöpakkauksia?

Pakkausten vastuullisuus on meille tärkeää. XZ hiustenhoitotuotteet valmistetaan Heinäveden tehtaallamme, ja etsimme jatkuvasti ratkaisuja täyttöpakkausten käyttöönottoon.

Tällä hetkellä täyttöpussit valmistetaan pääosin sekoitemuovista, jonka jatkokierrättäminen ei ole mahdollista toisin kuin käytössämme olevien muovipakkausten. Tuotteen nykyinen pakkaus tulee meille kotimaisilta toimittajilta. Valitettavasti täyttöpussien osalta tarjolla ei juurikaan ole vielä läheltä tulevia ratkaisuja. Selvitämme asiaa toimittajiemme kanssa – toivottavasti löydämme pian ratkaisun toiveeseen.

Miten XZ tuotteiden pakkaukset kierrätetään?

XZ shampoot, hoitoaineet ja suihkushampoot on pakattu kahteen eri muovilaatuun. Jätteiden loppulajittelua helpottaa, että eri laatua olevat muovit on eroteltu toisistaan. Irrota korkki pullon varresta ja laita sekä pullo että korkki samaan muovinkeräysastiaan. Jos muovinkeräystä ei ole saatavilla, pullon voi sellaisenaan lajitella ensisijaisesti energiajätteeseen ja toissijaisesti sekajätteeseen.

Mitä tarkoittaa sulfaatiton shampoo?

XZ:n Persikkanektari on sulfaatiton shampoo, mistä johtuu sen erilainen koostumus moniin muihin shampoisiin verrattuna. Sulfaatteja käytetään suurimmassa osassa markkinoilla olevista shampoista pesevänä aineosana, koska ne pesevät tehokkaasti ja vaahtoavat runsaasti, mitä yleensä shampoolta odotetaan. Jos on tottunut käyttämään sulfaatteja sisältäviä shampoita, niin sulfaatiton shampoo voi olla aluksi hämmentävää, koska se ei vaahtoa yhtä paljon. Myös pesuteho voi olla totuttua miedompi. Sulfaatiton shampoo sopii hyvin värjätyille hiuksille, koska sulfaatit kuluttavat hiusväriä.

Miksei kaikki raaka-aineet ole kotimaisia?

XZ suosii tuotteissaan mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Valitettavasti Suomessa ei kaikilta osin ole sellaista raaka-aineteollisuutta, että pystyisimme täältä kaikki hiustenhoitotuotteiden raaka-aineet hankkimaan.

Tuotteiden turvallisuus:

Meille XZ-tuotteiden luotettavuus ja laatu ovat erittäin tärkeitä. Kaikille XZ-tuotteille tehdään turvallisuusarviot ja seuraamme lainsäädäntöä aktiivisesti. Käymme aina jokaisen käyttämämme raaka-aineen läpi huomioiden niiden turvallisen käytön ja käyttöpitoisuuden. Raaka-aineiden pitoisuuksilla on merkittävä vaikutus siihen, kuinka turvallisia tuotteet ovat ja turvallisuuteen vaikuttaa myös tuotteen oikea käyttötapa. Mikään kosmeettinen valmiste ei kuitenkaan ole allergisoimaton, eikä niin saisi mistään kosmeettisesta valmisteesta sanoa. Ihmiset ovat yksilöitä, se mikä toiselle voi aiheuttaa ärsytystä ei välttämättä aiheuta toiselle.

Testataanko XZ-tuotteita tai raaka-aineita eläimillä?

Suomalaisena yrityksenä noudatamme EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää kosmetiikan eläinkokeet kaikissa tuotekehitys- ja tuotantoprosessin vaiheissa. XZ-tuotteita myydään pääosin Suomessa.